For et år siden...

... hadde jeg akkurat sendt inn søknaden min om å dra på et utvekslingsår til USA.

Jeg hadde blitt kalt inn til intervju og var dritnervøs for å måtte snakke engelsk i to timer i strekk...

Jeg visste vel egentlig ikke hvor lang og krevende søknadsprossesen skulle bli, og jeg hadde heller ikke trodd at tiden frem til avreise skulle gå  fort. Men man kan vel si at jeg snart fant ut av det.

Når jeg da endelig fikk beskjeden om at jeg hadde fått en plass i programmet og tenkte at nå er jo den værste biten overstått, da dumped søknadspapirene ned i posten.

Det er den tyngste, tykkeste konvolutten jeg noen gang har sett. Og den tar motet fra deg på flekken. 

Men du, så glad jeg er for at jeg gjorde det! Det tar grusomt lang tid, og alt er helt sinnsykt nøye (og kjedelig), men hva er vel noen dager rundt hos leger, foreldre, politi og lærere når du kan få ditt livs år for det da? 

Er du dårlig i engelsk, er det argumentet ditt? Pisspreik. Du har hatt engelsk på skolen siden tredje klasse, det er folk som reiser til land der de snakker språk de aldri har hørt før hvert eneste år. Alle kan klare det, det handler om å ville det.

Redd for å resie fra venner, familie og en evt. kjæreste? Se for deg livet ditt om 20 år. Kan du det? Nei. Kan du vite om det å dra ødela noe for deg? Nei. Er det verdt det? Ja. Uansett? Ja, ja, ja, ja! Altså, klarer ikke kjæresten din å støtte deg i dette, da er ikke dere ment to be. Det handler om å unne hverandre det. Og hva om dere faktisk er sammen om 20, 30 eller 50 år da, spiller virkelig de 10 månedene noen rolle da? Egentlig ikke ;)

Sitter akkurat DU med en utvekslingsstudent i magen? Gjør deg selv en teneste, og søk om å dra på utveksling. Det eneste du kan være sikker på, det er at du vil lære noe du ikke hadde lært hjemme.

Og bare det gjør det jo egentlig verdt det, sant? :)

- Elly

2 kommentarer

Malin

10.10.2012 kl.20:22

Savner deg veldig Elly <3

Elly i USA

10.10.2012 kl.20:23

Malin: Savner deg også, vennen<3

Skriv en ny kommentar

Elly i USA

Elly i USA

17, Kragerø

Heisann! Jeg er utvekslingsstudent i USA skoleåret 2012/2013 med STS High school. Jeg bor i Wabash, Indiana og dette er måten jeg vil fortelle om året mitt på! Jeg er lidenskapelig opptatt av fotografering og utfordringer som setter kreativiteten min på spissen. Detaljfrik. Perfeksjonist. Temperamentsfull. Det største kaoset du noengang vil møte. Om ikke annet er oppgitt: © Elly Kittilsen på alle bilder/videoer/tekster Kontakt: elly.kit@hotmail.com

. bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits