The fittest survival

Er slagordet til social Darwinism, en ny måte å tenke på for Amerikanere i New England (USA) rundt 1870.

Det er flere som har lurt på hvordan jeg klarer det. Hvordan jeg klarte å si hadet til mamma, pappa og lillebror på flyplassen og snu og gå, vel vitende om at jeg ikke kom til å se de på noe som der og da virker som for alltid. Hva følte du? Spør de.

Jeg føler egentlig ikke så mye lenger. Jeg tror jeg har lært meg til å stenge de følelsene jeg ikke vil ha ute. Noen ville kanskje kalle det kald, jeg kaller det praktisk. Det er egentlig svært mye som skal til for å jage meg ut av boksen min nå. Jeg klarer til og med å takle at noen spør meg om hjemme, jeg kan til og med si "Yes, I do miss home sometimes" uten å føle meg dum eller svak. Det er da ikke noe galt i å savne hjemme og alt det du ser på som normalt noen ganger? Jeg føler jeg har den kontrollen jeg trenger å ha for å klare dette. Jeg har lært meg til å holde hodet kaldt.

Det er mange av dere som leser bloggen min som har spørsmål og dette med hjemlengsel. Det virker som at flesteparten av dere tenker på å dra selv en gang, og at noen av dere ikke vet om dere er tøffe nok. Akkurat sistnevte har jeg en litt todelt mening om. Først og fremst, den som intet våger, intet vinner, ok? Du må ta sjanser her i livet. Det er faktisk en mestringsfølelse ut av en annen verden å klare å løse dine egne problemer og utfordringer helt alene, og å kunne sende en meldig hjem etterpå og fortelle at du løse en situasjon på egenhånd, det vil gjøre at du vokser som menneske. Se hva jeg klarer da, mamma! hahaha! Det å dra på utveksling er ikke ti måneder av et liv, men et helt liv på ti måneder.

På den andre siden, alle har ikke det som skal til for å dra på utveksling. Sånn er det bare. VI er forskjellige, og grader av modenhet hos 17- åringer varierer stort. Noen av oss er bare skapt for å være hjemme litt til, og det er også helt greit. Livet ditt er ikke (helt) bortkastet selv om du ikke drar! ;) Og det er mange andre annledninger til å reise og se verden! Slapp av, du er fortsatt ung ;) En annen ting er pengene. Det er dyrt å dra. Det er ikke alle som kan, det er ikke alle som burde, det er ikke alle som vil. Husk det!

Men hvis du nå sitter der med et utveksligstudent i magen, så er det et par ting som kan være lurt å tenke på; Du taper ingenting på å dra, du vinner et helt ekstra sett med livserfaringer. Det er ditt år. De hjemme klarer seg. Beklager altså, men det er ingen som er så avhengige av deg at de ikke klarer seg uten for mindre enn et år for at du skal leve drømmen din. Det er ditt år. Følelser vil det alltid være. Det er som å gå på litt for sterke p- piller. Alle positive følelser er så positive at du føler du kan fly, mens de negative er så vonde og drar deg så langt ned at du tror du aldri skal bli glad igjen. Ikke la dette stoppe deg, gråte kan du gjøre av gjensynsglede. Du ødelegger 60 sekunder med gode opplevelser for hvert minutt du lar hjemlengselen ta deg! LEV MENS DU KAN. Det er ditt år. Vær sterk, det har du absolutt ingenting å tape på, husk, tiden går fort når du har det gøy.

Embrase yourself, this is the only chance you've got. Use it wisely

- Elly

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Elly i USA

Elly i USA

17, Kragerø

Heisann! Jeg er utvekslingsstudent i USA skoleåret 2012/2013 med STS High school. Jeg bor i Wabash, Indiana og dette er måten jeg vil fortelle om året mitt på! Jeg er lidenskapelig opptatt av fotografering og utfordringer som setter kreativiteten min på spissen. Detaljfrik. Perfeksjonist. Temperamentsfull. Det største kaoset du noengang vil møte. Om ikke annet er oppgitt: © Elly Kittilsen på alle bilder/videoer/tekster Kontakt: elly.kit@hotmail.com

. bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits