Jeg har bestemt

...at julen i år skal bli like fin eller enda bedre enn hva den hadde vært hjemme.

Jeg har gode venner og en god familie hjemme i Norge som sender meg julegaver og norske tradisjoner i posten, her skal det norske flagg på treet i år! Jeg har brukt dagen i dag til å dyrke julestemningen på en god måte, med Jul i Blåfjell på YouTube, skype med tante, adventskalender og norsk julemusikk. Dette skal bli en god jul.

Det er veldig annerledes. Som alt annet også har vært hittil. ALT er annerledes fra hva jeg er vandt med hjemme. Men det betyr ikke at den ikke kan være minnerik, full av tradisjoner og generelt bra. 

Julen handler om familie. Famile kan defineres på mange måter. For meg er familie de menneskene som gir tilbake den kjærligheten og gleden du gir dem. Mennesker som vil deg godt. Folk rundt deg som viser at de bryr seg og ikke nøler med å stille opp for deg når du måtte trenge det. Julen skal feires hjemme. Hjemme for meg er ikke bare det stedet du har vokst opp, der tingene dine er, men der du er omgitt av gode minner, mennesker du er glad i, og hvor du vet du er velkommen uansett når eller hvordan du føler deg.

Jul er en internasjonal ting, men det er helt utrolig hvor store forskjeller den har fra sted til sted, land til land, familie til familie. Her er det et veldig stort fokus på "riktig" juledekorasjoner, dyre gaver og plettfire hjem. Hjemme baker vi pepperkaker til farmors kjøkken er fullt og spiser 1/3 av deigen hver gang. Og vi har like vondt i magen hele gjengen. Jeg er ikke vandt med at materialistiske ting skal ha så mye å si, og må vel helt egentlig si at det ødelegger litt av moroa for min del, men da får jeg prøvd ut det og. Jeg er en opplevelse rikere for hver dag jeg er her, og når jeg kommer hjem, kommer jeg til å se tilbake på dette og tenke på hvor heldig jeg er som vet å sette pris på det jeg har hjemme. Jeg har feiret jul hjemme i Norge 16 ganger. Jeg feirer bare amerikansk jul én. Det må jo være verdt det.

Denne julen skal bli fin. Den bare skal.

- Elly


4 kommentarer

Marianne S.

05.12.2012 kl.02:50

Du kommer nok til å få en fantastisk og annerledes jul Elly :)

Veldig morsomt å følge med på hvordan du har det der borte.

Lisa

05.12.2012 kl.14:46

Så bra instilling du har, kjære deg! Håper virkelig julen blir bra for deg, som den helt sikkert blir :) Glad i deg!

Elly i USA

05.12.2012 kl.22:08

Lisa: Tusen takk, håper du har det bra, søte deg! <3

Elly i USA

05.12.2012 kl.22:09

Marianne S.: Det håper jeg også! Gøy du synes det da! :D

Skriv en ny kommentar

Elly i USA

Elly i USA

17, Kragerø

Heisann! Jeg er utvekslingsstudent i USA skoleåret 2012/2013 med STS High school. Jeg bor i Wabash, Indiana og dette er måten jeg vil fortelle om året mitt på! Jeg er lidenskapelig opptatt av fotografering og utfordringer som setter kreativiteten min på spissen. Detaljfrik. Perfeksjonist. Temperamentsfull. Det største kaoset du noengang vil møte. Om ikke annet er oppgitt: © Elly Kittilsen på alle bilder/videoer/tekster Kontakt: elly.kit@hotmail.com

. bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits