Svar på spørsmål om utveksling :)

Hei hei!

Tusen takk for gode spørsmål og søte kommentarer, dere, det varmer!

Her kommer noen svar:

Hvor i USA bor du, og valgte du den plassen?

Jeg bor i staten Indiana, som ligger sånn ca. midt i landet på østsiden, mens røttene og synspunktene uten tvil har et preg av det glade sør. Jeg hadde aldri hørt om staten før engan, sånn for å være helt ærlig. Jeg hadde statvalg på søknaden min, men de ble ikke innfridd. Jeg er derimot veldig positivt overrasket over staten, og er glad jeg havnet her. Det er veldig ekte, og ser ut sånn som jeg så for meg at det skulle se ut. Det dummeste du kan gjøre når du drar på utveksling, er å være satt på å bo et år i NYC og innbilde deg at du skal bli den nye Gossip Girl.. det er nemlig ikke sånn ting fungerer.

Har dy gym på skolen din?

På skolen min har vi to typer gym klasser. Vi har P.E, som er en time om dagen da freshmen (de yngste) løper/går noen runder i gymsalen. De verken skifter eller dusjer forresten. Deilig. Vi har også Weights, som er for upperclassmen (juniors og seniors). Dette er rent styrkerom. Jeg visste ikke om det når jeg søkte fag, og angret litt på at jeg ikke tok Weights første semester, men når andre semester kom var det informasjon møter for Track, og da fant jeg ut at vi bruker styrkerom og alt det de gjør i Weights av og til, så jeg bestemte meg for å fortsette med Study Hall (fritime) i stedet. Much more needed. lol

Når starter og slutter skoledagen din?

Skolen begynner klokken 8.10 hver dag og slutter klokken 3.10. Etter det er det Track trening frem til 5.00, noe som er herlig ettersom svømmingen varte til 6.00! Føler at kveldene er såå mye lengre nå, haha!

Hvordan var det første gang du møtte familien?

Det var selvfølgelig litt rart, og jeg følte litt på det å være jet lag'd, trøtt som fy og å ha gått og reist i de samme klærne i 30 timer i tillegg til å være følelsesmessig forstyrret etter å ha hatt masse tid til å tenke over at jeg ikke skulle få se familie og venner på 10 måneder... men bortsett fra det, så var det fint! Fikk klem av vertsmor og praten mellom oss alle fem løt helt naturlig fra starten av, Jeg var i kjempe humør jeg, helt til jeg fant ut av at kofferten min var borte og at jeg måtte gå i de samme klærne to daøgn til.. YUMMY! nei. Men helt seriøst; Det var faktisk ikke kleint i det hele tatt, de var kjempe begeistret og alt føltes naturlig. Ikke noe å grue seg til :)

Hvilken matte tok du i Norge før du dro? Hva har du i USA? og skal du ha matte i 3. året?

Jeg tok T- matte i fjor, jeg tar Geometry (som er en vits. Seriøst.) her og nei, jeg skal ikke ta matte neste år ettersom 3. Samfunnsfag og språk ikke har det. :)

Hvilke fag er det du skal fortsette med i Norge?

Helt ærlig? Jeg aner ikke enda. Alt jeg vet er at jeg skal gå Samfunnsfag på Kragerø vgs :) Fag tror jeg jeg må ordne med når jeg kommer hjem, eventuelt til høsten rett før skolen starter.

Hadde du mye kontakt med familien før du dro dit?

Jeg var så heldig at jeg fikk familie så tidlig som i april (Nå skrev jeg april med stor A først... amerikanisert!) og hadde derfor muligheten til å kommunisere en del. Jeg skypet med hele familien et par ganger, og sendte e- mails til vertsøster hver eneste dag fra det var offisielt. Dette gav meg et stort forssprang, for jeg følte jeg kjente familien godt og hadde vært en del av livet deres en stund før jeg bare dumpet ned og flyttet inn, liksom :)

Hadde du statvalg? Anbefaler du det?

Nå kom du med en vanskelig en... dette er litt ekkelt å snakke om fordi jeg ikke vil si noe negativt om organisasjonen min, men samtidig vil jeg svare på spørsmålet ditt. STS tar ekstra betalt for statvalg. En del ekstra også faktisk. De sier at du får tilbake pengene dersom du ikke får den staten du velger/ønsker deg. Jeg valgte tre stater langs kysten, men samtidig stater jeg tenkte det ike var så stor pågang på. Jeg styrte med andre ord unna California og Florida, haha. Jeg fikk ikke ønsket mitt, og det er helt greit. Noe som ikke er fullt så greit, er at vertsmor hadde tatt vare på søknaden min, den de som vertsfamilie fikk se på, og tenkte det ville være gøy for meg å se denne. Der var de mye som ikke stemte. En av disse tingene var nettopp dette med statvalg. Si meg, når øsket jeg meg midtøsten? Jeg trodde da ikke stater som lå langs sydkysten hørte til der? Med andre ord, det spiller ingen rolle hva du ønsker deg, det er bare en måte STS kan tjene penger på å ha flaks. Så lenge det som står på søknaden ikke stemte en gang, forstår jeg ikke hvordan det kunne vært deres verk om jeg havnet der jeg ville. Så, nei, jeg anbefaler ikke statvalg. Lev etter YOLO og tenk at det til syvende og sist er familien som spiller den store forskjellen. Det er de som skaper et hjem, ikke plassen huset ligger på.

Jeg håper dere fikk svar på det dere lurte på, og det er selvfølegelig bare å rope ut igjen hvis det er mer dere vil vite :)

- Elly

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Elly i USA

Elly i USA

17, Kragerø

Heisann! Jeg er utvekslingsstudent i USA skoleåret 2012/2013 med STS High school. Jeg lever i nuet og kjører YOLO all the way! 'Murica<3 Jeg er lidenskapelig opptatt av fotografering og utfordringer som setter kreativiteten min på spissen. Detaljfrik. Perfeksjonist. Temperamentsfull. Det største kaoset du noengang vil møte. Om ikke annet er oppgitt: © Elly Kittilsen på alle bilder/videoer/tekster Kontakt: elly.kit@hotmail.com

. bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits