For mange valg

Så lenge jeg kan huske er alt jeg har villet å bli voksen. Bestemme selv, gjøre hva jeg vil og sånn. Nå er jeg snart 18 år. Jeg er voksen nå. Jeg  faktisk bestemme selv, og jeg begynner å innse hvor vanskelig det egentlig er. Hva vil jeg egentlig med livet mitt? Hvor skal jeg bo? Hvilken skole skal jeg gå på? Hva vil jeg studere? Jeg aner virkelig ikke. Helt til i går kveld har jeg trodd at det jeg ville aller mest var noe som ikke ville gå. Jeg hadde slått fra meg tanken for lenge siden, men når jeg sammenligner mine egne karakterer og evner mot hva jeg må ha så er det ikke så håpløst som jeg trodde lengre. Det kan faktsik gå. Det gjorde valget enda vanskeligere.

Jeg vet forsatt ikke hva jeg vil bli når jeg blir "stor". Når er man egentlig stor da? Jeg vet at jeg vil reise. Jeg vil ha en jobb som kan praktiseres i alle verdenshjørner slik at jeg kan bo hvor som helst. Jeg er også ganske flink med språk, så det hadde vært gøy å fått bruk for det også. Også skrivingen min da.. den er jo ikke så alt for værst. Jeg er også veldig glad i å ta bilder, men alt dette er hobbyer jeg er redd for å miste interessen for hvis jeg gjør det hver dag. Jeg har alltid villet studere medisin. Helt fra jeg var bitteliten. Det interesserer meg på en måte ingenting annet noen gang har gjort. Det er vel også den retningen jeg kommer til å ende opp med å gå, nettopp fordi det er så allsidig. Det liker jeg. 

Men hva om jeg ikke er god nok? Jeg har egentlig aldri følt jeg er god til noe som helst, så det å se for seg meg som en som har ansvar for andres liv, er egentlig bare veldig skremmende. Men samtidig en bra form for skremmende. Jeg trenger en utfordring. Jeg kjeder meg alt for lett og tenger en jobb som tester hva jeg er god for daglig. Jeg må ha variasjon, og jeg har en bisarr interesse for skader og sår. Helst åpne, så klart. Jeg mener, det å flå og åpne en katt for så å utforske alt som er av innvoller på en katt er høydepunktet i dagen min. Kanskje til og med i hele utvekslingsåret, men det er for sært til å sies høyt. 

Jeg vet at mamma grøsser av tanken på at jeg skal flytte så langt bort igjen etter bare et år hjemme. Og Norge er jo ikke så alt for dumt det heller, men jeg hadde ikke klart det for mange år sammenhengende. Dette året har gitt mersak. En skole i Norge, helst Oslo eller Kristiansand, med gode utvekslingsmuligheter hadde passet meg midt i blinken. Eller eventuelt et annet land ikke fullt så langt borte. Europa, liksom. Verden er for stor

"We live in a world were you can do anything, but not everything."

Jeg vil bare gjøre alt på en gang. Over alt. Med alle. 

- Elly

 

2 kommentarer

American 4 A YEAR

29.04.2013 kl.03:47

Du kan så gjerne komme om hjelpe meg å dissekere en katt i bioloitimen, siden jeg det er noe jeg virkelig ikke ser frem til. hehe!

Elly i USA

04.05.2013 kl.14:54

American 4 A YEAR: Hahaha, gjerne det du! ;)

Skriv en ny kommentar

Elly i USA

Elly i USA

17, Kragerø

Heisann! Jeg er utvekslingsstudent i USA skoleåret 2012/2013 med STS High school. Jeg lever i nuet og kjører YOLO all the way! 'Murica<3 Jeg er lidenskapelig opptatt av fotografering og utfordringer som setter kreativiteten min på spissen. Detaljfrik. Perfeksjonist. Temperamentsfull. Det største kaoset du noengang vil møte. Om ikke annet er oppgitt: © Elly Kittilsen på alle bilder/videoer/tekster Kontakt: elly.kit@hotmail.com

. bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits