The Final Countdown

EN UKE TIL HJEMREISE.

Herregud, hvor ble tiden av? Jeg sitter her nå og pakker hele livet mitt i esker for andre gang på et år (mengden har økt bektraktelig siden sist, hehe) og tenker tilbake på hva jeg egentlig har gjort i år. Jeg tror det nettopp gikk opp for meg hvor sykt det her egentlig er, og ikke minst, at jeg klarte det. Jeg har drømt om dette siden jeg var 12 år og fikk en STS brosjyre i et TOPP blad, og nå sitter jeg er, og har klart det. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har vært stoltere av meg selv. Jeg føler meg med et rolig og klar for det som måtte kommer, for klarer jeg det her, da klarer jeg hva som helst.

Om en uke er jeg på vei til mitt lille Norge, og jeg kjenner allerede det kribler i magen ved tanken på en flyvertinne som over en sprakende høytaller ønsker oss velkommen til Gardemoen, Oslo. Jeg skal hjem. Jeg skal kunne snakke norsk til folk som forstår hva jeg sier. Jeg vil kunne se og prate med Ole- Marius, mamma og pappa ansikt til ansikt for første gang på nesten et år. Jeg skal gjøre ufornuftige ting med de beste vennene i hele verden, og klarne hodet på favorittstedet mitt i hele verden, Skåtøy. (Og jeg har reist en del nå, så det sier litt at vakre, lille Skåtøy troner på den lista, haha) Men det jeg gleder meg aller mest til, det er å ikke være utlendingen og ho som ingen forstår lenger. Jeg gleder meg så uendelig mye til å føle at jeg hører til!

Men baksiden av medaljen er at mitt Amerikanske drømmeliv nærmer seg slutten med stormskritt. Jeg har hatt det så fantastisk bra, og jeg må stadig klype meg selv i armen for å forstå at dette faktisk skjer, haha. Jeg har møtt mennesker som forandret meg på mange måter, både på godt og vondt, og havnet i situasjoner jeg aldri ville blitt utsatt for i Norge. Igjen, på både godt og vondt. Alt dette har på en måte eller en annen lært meg noe, og jeg sitter her nå som en helt annen person en hva jeg var for ti måneder siden. De siste månedene har så og si alle jeg kjenner bommet på alderen min, senest i går trodde en venn av Vertsonkel at jeg var 23 (og jeg bare: Nei.), og jeg føler det går mye på måten jeg prater og håndterer ting på. Jeg vet hvem jeg er og hva jeg står for. Jeg trenger ikke noen andre til å fortelle meg hva jeg kan og ikke kan lenger, jeg vet jeg kan klare meg selv. Men jeg vet også at jeg klarer meg mye bedre med den trygge støtten fra familie og venner. Dette året har lært meg mye, men det aller viktigste jeg har lært, er at jeg har fantastiske mennesker rundt meg, mennesker som er der uansett. Mennsker jeg kan ringe midt på natten fordi jeg trenger en venn, eller som sender meg et brev bare for å fortelle meg at de er glade i meg. 

Når jeg dro var jeg så lei alt og alle og syntes livet mitt i lille Kragerø var det mest tragiske noensinne, nå vet jeg at jeg ikke ville byttet oppveksten min mot noen annen. Du må nesten dra bort litt for å innse hva du faktisk har.

Dette bildet er tatt rett før jeg satte meg på flyet mot det som skulle bli mitt livs vakreste eventyr så langt. Det er egentlig veldig interessant å se tilbake på de siste timene jeg ahdde i Norge og sammenligne de med hva jeg vil gjøre de siste timene her. Det er rart hvor mye som kan skje med en person på så kort tid. For 10 måneder er ikke lenge i det hele tatt, og hvis du bare skal huske et tips jeg noengang gav angående utveksling, la det være dette:

- Det er ikke et år av et liv, men et helt liv på et år.

Jeg håper så mange som mulig finner motet til å følge en drøm og se noe nytt. Det gir deg så mye mer enn hva du tror!

- Elly

2 kommentarer

Tante

28.05.2013 kl.08:07

Hei!!! Du er så flink til å skrive Elly:-) gläder meg til å se deg i sommar . Vi kommer til porsgrunn 25/6-13 ( men bare Anders og jeg) önsker deg en god reise hjem!!! Klem

Elly i USA

28.05.2013 kl.16:03

Tante: Åå, så gøy! Tusen takk, gleder meg til å se dere og!

Skriv en ny kommentar

Elly i USA

Elly i USA

17, Kragerø

Mitt navn er Elly Kittilsen og jeg er utveklsingsstudent i USA skoleåret 2012/2013. På denne bloggen skriver jeg om opplevelsene mine i USA og ting som opptar meg. Om ikke annet er oppgitt: © Elly Kittilsen på alle bilder/videoer/tekster Kontakt: elly.kit@hotmail.com

. bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits